Opplevelser i og rundt Røros Fjellby

Det vakre fjellandskapet i Hummelfjell gir deg gode muligheter både til rolige fotturer og mer krevende fjellvandring. I tillegg ligger RørOs Fjellby i en region med mange aktive setrer og noen av landets beste omgivelser for varierte sykkelturer – både merkede og umerkede stier og veger. Her finner du gode opplevelser hele året!

Drømmer du om å fange storfisken er det også muligheter til å fiske både med flue, mark og sluk. På inatur ligger det tilgjengelige fiskekort å kjøpe.

Opplevelser i Røros Fjellby

Alpinsenter for hele familien

Alpinsenteret er et trivelig alpinanlegg for hele familien med tre skitrekk, fem nedfarter, skipark og et barneområde/barnebakke.
Belysning i barneområdet og kveldskikjøring. Egen akebakke for kjelker. Snowboardpark med hopp og rails. Man kan gå på langrenn direkte fra alpinanlegget.

Langrenn

Fra midten av november tilbys det på Tos Arena treningsmuligheter for langrennsløpere i en egen tidligskiløype med natursnø eller ren og fersk kunstsnø.
Hele vintersesongen kjører Os Turforening opp nærmere  km med langrennsløyper. Her er det løyper for alle. Opplev lune skogsløyper, åpne og idylliske seterområder og snaufjell med hvite vidder.

ski langrenn hummelfjell

Fjellturer

RørOs Fjellby ligger ved foten av Hummelfjell som har en høyde på 1 543 moh. Fra hytten din kan du ta turen opp på fjellet for å nyte den fantastiske utsikten. Rundt RørOs Fjellby finner du også mange andre fine fjell å bestige. Forollhogna (1 332 moh) ligger i Folrollhogna Nasjonalpark som du har utsikt til fra hyttetomten din. Der finer du et fantastisk turterreng som passer for alle.

Vandring i Frollhogna

Jakt

I Os kommune finnes noen av landets mest attraktive områder for jakt: Forollhogna nasjonalpark med sin landskjente villreinstamme og Dalsbygda med sine godt forvaltede og stabile rypeterreng, en stor og stabil elgstamme, mye rådyr, noe hjort, samt god tilgang på hare, bever og revejakt.
Jaktkort kan kjøpes på inatur.

Jakt og fiske

Fiske

Sør i Os kommune har du tilgang til 64 vann og 40 km elv med ørret, røye, harr, sik, lake, gjedde og abbor. Området egner seg godt for både isfiske og stangfiske. I Femunden kan du fiske med oter.
Les mer på Fishspot

opplevelser_roros_fjellby_hummelfjell

Sykkel

Os kommune har mange vakre setergrender omringet av flott fjellandskap, der kan du nyte sykkelturer på varme dager. Er du ute etter litt mer action så finnes det løyper ned fra Hummelfjell, rett over hyttefeltet.

Sykling i Hummelfjell

Lyst til å gjøre noe annet?

Røros sentrum ligger kun 15 minutter med bil unna RørOs Fjellby og kan tilby masse spennende opplevelser til en hver smak. I tillegg finner du andre aktiviteter som passer for alle aldre i nærhet til oss.

Spis frokost i RørOs Fjellby og ta lunsjen i København

Med flere daglige avganger mellom Røros Flyplass og Gardemoen er det enkelt og ta en tur til Oslo og andre steder i verden.